Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Με το νέο νομοσχέδιο ηθικοποιούμε, εκσυγχρονίζουμε και νοικοκυρεύουμε το Σύστημα Υγείας.

"Για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, η τροπολογία που αποδεσμεύει πέντε νοσοκομεία έχει ήδη κατατεθεί και θα συζητηθεί στην Βουλή.
Το νέο νομοσχέδιο ιδρύει τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αντικαθιστώντας καθολικά το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε καταντήσει συνώνυμο διαφθοράς, διαπλοκής και ασυδοσίας, βάζει κοινούς κανόνες για όλες τις κλινικές, ενοποιεί τις διάσπαρτες διατάξεις που τις αφορούν, και εκσυγχρονίζει τις κλινικές και το πλαίσιο λειτουργίας τους και επίσης δημιουργεί το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών, με στόχο τον καρκίνο και την αντιμετώπισή του, τις νέες θεραπείες, την φροντίδα των ασθενών κ.α., ένα πολύ σημαντικό ινστιτούτο που έλειπε από την χώρα μας.
Επίσης μεταξύ πολλών άλλων ρυθμίσεων, δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Ασθενών και Ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας που διασφαλίζει την ταχύτερη διάγνωση και την αποτελεσματική παρακολούθηση του ασθενή."
Γεώργιος Καΐσας
Συνέντευξη του Βουλευτή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργίου Καΐσα στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης Αλεξανδρούπολης σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία.

Για να δείτε την συνέντευξη, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο.